Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu, Türkiye’de 2023 yılında kurulan dört siber güvenlik mesleki yükseköğretim kurumundan biridir. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde faaliyet gösteren okulumuz, ön lisans düzeyinde eğitim ve öğretim sağlayarak siber güvenlik alanında nitelikli işgücü yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Okulumuzun misyonu, gençler için çekici bir kariyer alanı oluşturarak siber güvenlik alanında yeteneklerini geliştirmelerine olanak sağlamaktır. Bu amaçla, sektörle iç içe, sektörden beslenen bir program uygulanmakta ve öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı beceriler kazandırılmaktadır.

Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu, Ankara Üniversitesi Teknokent içerisinde stratejik bir konuma sahiptir. Bu konum, öğrencilere siber güvenlik sektöründeki firmalarla doğrudan etkileşim imkanı sunarak teorik bilgilerini pratik uygulamalarla desteklemelerine olanak tanımaktadır.

Okulumuzun altyapısı, bir adet 27 kişilik bilgisayar laboratuvarı ve bir adet 70 kişilik derslikten oluşmaktadır. “Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü” ön lisans programı, İngilizce yeterlilik sınavını geçenler için toplamda 2, geçemeyenler için 1 sene hazırlık ile 3 yıl sürecek şekilde tasarlanmıştır. Programın öğretim dili %30 İngilizcedir. Program müfredatına web sitemizin ‘Önlisans‘ bölümünden ulaşılabilir.

Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu, öğrencilere bilgi sistemleri ve siber güvenlik konularında derinlemesine anlayış geliştirmeleri için çeşitli pratik deneyimler sunarak, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetişmesine katkıda bulunmaktadır.