Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu, sektördeki farkındalığı artırmak ve öğrencilere sektörle ilgili daha kapsamlı bilgi sunmak amacıyla başlattığı “Siber Güvenlik Sohbetleri” programının ilk oturumunu gerçekleştirdi. Programın ilk konuğu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Siber Güvenlik Birimi Müdürü Sayın Duygu FİDANCIOĞLU oldu. FİDANCIOĞLU, Türkiye’deki Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarının kuruluş süreçleriyle ilgili önemli bilgiler sundu ve katılımcılarla yapılan soru-cevap bölümünde Siber Güvenlik alanı ve Meslek Yüksekokulu hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Programda, FİDANCIOĞLU ile Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarının kuruluş hikayesi, mezunların istihdam olanakları ve gelecek planları üzerine önemli konular ele alındı. Ayrıca, Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü gibi kritik rollerin işlevleri ve sorumlulukları hakkında detaylı bir bilgilendirme yapıldı. Mezun olacak öğrencilerin sektördeki talep ve iş fırsatları hakkında bilgilendirilmesi de sağlandı. Program, katılımcılara eğitim süreci boyunca sunulan destek ve kariyer olanakları konusunda da detaylı bilgi sunarak etkin bir iletişim sağladı. Oturumun son bölümü soru-cevap şeklinde geçmiş ve katılımcılar, hem Sayın FİDANCIOĞLU’na hem de Meslek Yüksekokulumuza yönelik sorularını sormuş ve detaylı cevaplar almışlardır.

Oturum, YouTube kanalımızda paylaşılmıştır. Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu olarak, Siber Güvenlik alanına ilgi duyan herkesi etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz.

Oturum linki: https://www.youtube.com/watch?v=7Z2pURRNktE&t=2097s